Kommunekraft AS vart stifta 28. april 1993 med føremål om å formidle kraft, herunder konsesjonskraft på vegne av aksjonærkommunane til best moglege kommersielle betingelser på den opne marknaden.

Kommunekraft AS blir eigd av 129 kommunar og 8 fylkeskommunar. Bakgrunnen for skipinga av selskapet var at kommunane og fylkeskommunane ansa det naudsynt å få etablert eit miljø der kommunane og fylkeskommunane kan innhente råd og rettleiing som ikkje sjølv har eigeninteresse i dei avtalene som blir inngått.

Kommunekraft AS' målsetting er difor ikkje eit høgast mogleg økonomisk overskot for eigen del. Kommunekraft AS driv "non-profit", dvs at tenestene til selskapet blir slik prist at prisen berre dekker kostnadene ved rådgivningen overfor kommunane og ved å innhente tilbod frå aktørane i marknaden. Prisane til selskapet til kvar og ei tid, fremgår av standarden til selskapet provisjonskontrakter.

Kva slags avtaler formidlar Kommunekraft AS?

Kommunekraft AS formidlar bistand til aksjonærkommunar i tilfelle der kommunane ynskjer å selje kraft på fastpriskontrakter - eller der kommunane ynskjer å inngå avtale om forvaltning av fysisk kraft. Kommunekraft AS er ikkje sjølv part i avtalene.

Kommunekraft AS bistår òg kommunar som ynskjer å
 - inngå avtale med eigne innbyggjarar eller e-verk
 - inngå avtaler med industri eller andre føretak
 - inngå avtaler om tilbakesalg til konsesjonær
 - reforhandle eller forlenge allereie inngåtte avtaler

 
Oversyn over styret
Leiar Arvid Lillehauge
Nestleiar Kjell Vidar Juvik
Styremedlem Benthe Bondhus
Styremedlem Solveig Sundbø Adrahamsen
Styremedlem Torhild Bransdal

 

Les meir på Kommunekraft AS si heimeside: http://www.lundogco.no/kommunekraft/