Setesdal vgs avd. Hovden

Hovden Skigymnas - Setesdal vgs avd Hovden

Skulens heimeside: Setesdal vidaregåande skule

Skulens heimeside: Hovden Skigymnas

"Hovden skigymnas AS er en del av skoletilbudet ved Setesdal vidaregåande skule , og ligger i Agder fylke i naturskjønne omgivelser med kort vei til skisenter og langrennsløyper. Samarbeidet er unikt, og vi kan tilby et utvidet toppidrettstilbud i snowboard, freeski, alpint og langrenn med vanlig studieforberedene.

Skolen skal tilrettelegge for både et idrettslig opplegg med høy kvalitet og et skoletilbud som gjør det mulig å søke seg inn på universiteter og høyskoler.

Våre elever får en unik mulighet til å kombinere idrett på høyt nivå med skole. Skolen har gjennom flere år opparbeidet seg god erfaring med å tilrettelegge for en skolehverdag kombinert med idrettslig satsing.

Skolen tilbyr også vanlig studieforberedende for elever som ikke velger utvidet toppidrettstilbud i Vg1, Vg2 og Vg3. Skolen tilbyr et opplegg med fjellsport - HSG Fjellsport"

Les meir her

Setesdal vgs avd. Valle

Design og Gullsmedhåndverk - Setesdal vgs avd Valle

Skulens heimeside: 

Setesdal vgs avd Valle

Tenkjer du på gullsmedutdanning? Vel du gull- og sølvfaga, rettar du deg mot eit fag der handverk og design går hand i hand. Som utøvande gullsmed jobbar du med eit gammalt handverk samtidig som du er med på å skapa nye motar og trendar. Kundane har ofte eigne idear om korleis eit smykke skal sjå ut. Der krevst det evne til samarbeid for å forma ut ideen til røyndom. Dei fleste gullsmedar jobbar som tilsette i gullsmedbutikkar, men ein del sel rett frå eigen verkstad. Då må du kunna noko om sal og marknadsføring.

Les meir om skulen og "Design og gullsmedhåndverk" her 

Setesdal vgs avd Hornnes

Setesdal vgs avd Hornnes

Skulens heimeside: Setesdal vgs avd Hornnes 

Setesdal vidaregåande skule er ein vidaregåande skule i Aust-Agder etablert i 2006 i Setesdalskommunene Evje og Hornnes, Valle og Bykle. Skulen har tre avdelingar deriblant Hornnes. 

Historien til skulen er lang og spennende og skriver seg helt tilbake til 1918.

​På Hornnes kan du ta følgende utdanningsretningar: 

Les meir om skulen her 

Setesdal folkehøgskole

Action Sport Setesdal - Setesdal Folkehøgskole

Skulens heimeside: https://setesdalfhs.no/

Setesdal folkehøgskule er ein frilynt folkehøgskule i Valle i Setesdal, Aust-Agder. Skulen tek opptil 87 elevar årleg, og er eigd av Stiftinga Setesdal folkehøgskule, ei stifting oppretta av Valle kommune i samarbeid med Noregs Motorsportforbund. Skulen starta i 2010.

"Vi utvikler selvstendige mennesker gjennom opplevelser og fysisk aktivitet i et positivt sosialt felleskap.

I år tilbyr vi 8 linjer

  • Paragliding
  • Ekstremsport 
  • Klatring og bratt uteliv
  • Alpin brett instruktør
  • Norwegian LCN
  • Anno Setesdal 
  • Digital markedsføring med video og foto 
  • Reiseliv aktiv.

Vi har en idrettshall i nærheten av skolen som vi kan benytte.
Spinning, styrkerom, fotballbane, basketballbaner, innebandy, volleyball, badminton, svømmehall, badstue m.m. Valle har også et helt nytt friidrettsanlegg med kunstgressbane og tennisbane. Rett ved skolen ligger alpinanlegg og flotte skiløyper.

Skolen er en Stiftelse opprettet av Valle kommune i samarbeid med Norges Motorsportforbund."

 

Les meir om Setesdal folkehøgskule her

Kvs Bygland

Kvs Bygland - Natur- og friluftskolen

Skulens heimeside: Kvs Bygland

"En kristen videregående skole på sørlandet.
Skolen ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser på Bygland, i hjertet av Setesdalen.

Vi kaller oss Natur og friluftsskolen, fordi vi har enorme muligheter for de som er interessert i hest, jakt, fiske og turer i skog og mark.
Hele 40 000 mål jaktterreng er tilgjengelig for alle skolens elever."

Les meir om Kvs Bygland her

Evje folkehøgskole

Evje folkehøgskole

Skulens heimeside: Evje folkehøgskole

"Evje folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole med plass til rundt 100 elever. Vi har åtte spennende linjer: Natur & Action, Skaperglede, Musikk & Låtskriving, Dyreomsorg, Solidaritet & Sosialt arbeid, Klima, miljø & Bærekraft og Level Up, i tillegg til en egen linje for stipendiater (andre-årselever). Valgfagstilbudet er variert, med barista, yoga, redesign og filosofi for å nevne noen få.

Uansett hvilken linje eller fag du velger, lover vi deg at du kommer til å bli utfordret, lære mye, og ha det gøy!  

Skolen ligger midt i Agder, ved inngangen til vakre Setesdal. Vi er omgitt av fjelltopper og padleelver, og sørlandsbyenes konsert- og kunstmiljø er en svipp unna. 

Vi har elever fra hele landet. Med så forskjellige linjer, blir det mange interessante elever og lærere som møtes på ett sted! Vi tar imot elever fra 16 år og oppover!

På en folkehøgskole, er det ikke karakterer eller fastlagt pensum, og heller ingen prøver og eksamener. Her blir fagene til i dialog mellom engasjerte, dyktige og lyttende lærere og de flotte elevene våre. Vi lærer sammen!"

 

Les meir om skulen her