Setesdal vgs avd. Hovden

Hovden Skigymnas - Setesdal vgs avd Hovden

"Hovden skigymnas AS er en del av skoletilbudet ved Setesdal vidaregåande skule , og ligger i Agder fylke i naturskjønne omgivelser med kort vei til skisenter og langrennsløyper. Samarbeidet er unikt, og vi kan tilby et utvidet toppidrettstilbud i snowboard, freeski, alpint og langrenn med vanlig studieforberedene.

Skolen skal tilrettelegge for både et idrettslig opplegg med høy kvalitet og et skoletilbud som gjør det mulig å søke seg inn på universiteter og høyskoler.

Våre elever får en unik mulighet til å kombinere idrett på høyt nivå med skole. Skolen har gjennom flere år opparbeidet seg god erfaring med å tilrettelegge for en skolehverdag kombinert med idrettslig satsing.

Skolen tilbyr også vanlig studieforberedende for elever som ikke velger utvidet toppidrettstilbud i Vg1, Vg2 og Vg3. Skolen tilbyr et opplegg med fjellsport - HSG Fjellsport"

Les meir her

Setesdal vgs avd. Valle

Design og Gullsmedhåndverk - Setesdal vgs avd Valle

Setesdal folkehøgskole

Action Sport Setesdal - Setesdal Folkehøgskole

"Vi utvikler selvstendige mennesker gjennom opplevelser og fysisk aktivitet i et positivt sosialt felleskap.

I år tilbyr vi 8 linjer

  • Paragliding
  • Ekstremsport 
  • Klatring og bratt uteliv
  • Alpin brett instruktør
  • Norwegian LCN
  • Anno Setesdal 
  • Digital markedsføring med video og foto 
  • Reiseliv aktiv.

Vi har en idrettshall i nærheten av skolen som vi kan benytte.
Spinning, styrkerom, fotballbane, basketballbaner, innebandy, volleyball, badminton, svømmehall, badstue m.m. Valle har også et helt nytt friidrettsanlegg med kunstgressbane og tennisbane. Rett ved skolen ligger alpinanlegg og flotte skiløyper.

Skolen er en Stiftelse opprettet av Valle kommune i samarbeid med Norges Motorsportforbund."

 

Les meir om Setesdal folkehøgskule her

Kvs Bygland

Kvs Bygland - Natur- og friluftskolen

"En kristen videregående skole på sørlandet.
Skolen ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser på Bygland, i hjertet av Setesdalen.

Vi kaller oss Natur og friluftsskolen, fordi vi har enorme muligheter for de som er interessert i hest, jakt, fiske og turer i skog og mark.
Hele 40 000 mål jaktterreng er tilgjengelig for alle skolens elever."

Les meir om Kvs Bygland her

Evje folkehøgskole

Evje folkehøgskole

"Evje folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole med plass til rundt 100 elever. Vi har åtte spennende linjer: Natur & Action, Skaperglede, Musikk & Låtskriving, Dyreomsorg, Solidaritet & Sosialt arbeid, Klima, miljø & Bærekraft og Level Up, i tillegg til en egen linje for stipendiater (andre-årselever). Valgfagstilbudet er variert, med barista, yoga, redesign og filosofi for å nevne noen få.

Uansett hvilken linje eller fag du velger, lover vi deg at du kommer til å bli utfordret, lære mye, og ha det gøy!  

Skolen ligger midt i Agder, ved inngangen til vakre Setesdal. Vi er omgitt av fjelltopper og padleelver, og sørlandsbyenes konsert- og kunstmiljø er en svipp unna. 

Vi har elever fra hele landet. Med så forskjellige linjer, blir det mange interessante elever og lærere som møtes på ett sted! Vi tar imot elever fra 16 år og oppover!

På en folkehøgskole, er det ikke karakterer eller fastlagt pensum, og heller ingen prøver og eksamener. Her blir fagene til i dialog mellom engasjerte, dyktige og lyttende lærere og de flotte elevene våre. Vi lærer sammen!"

 

Les meir om skulen her